Hlavní obsah

Pianista se vrátil, aby zahrál obětem ukrajinských protestů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kijev

Lidé uctili v Kyjevě stovku mrtvých demonstrantů za doprovodu pianisty-extremisty. Ten byl jednou ze známých postav loňských protestů na Majdanu. Hrál jim klasické skladby. V sobotu přišel zahrát k výročí demonstrací na kyjevském náměstí Nezávislosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pianista se vrátil, aby zahrál obětem ukrajinských protestůVideo: Reuters

 
Článek

„Existuje pianista-extremista, který se objeví a zahraje dvouhodinový koncert, ale potom sundá masku a je obyčejný člověk, prostě Bohdan,“ říká umělec ke svému vystoupení.

Lidé přišli uctít památku a vzdát hold k prvnímu výročí protivládních protestů na Majdanu, kde během demonstrací zahynulo více než 100 ukrajinských demonstrantů.

„Dávám do toho celé své srdce, nemám téměř žádnou techniku, ale když hrajete a cítíte smrt na svých zádech, ne svou vlastní, ale tu, která je někde poblíž, pak hrajete na sto procent. Vkládám do toho celou svou duši,“ dodává.

Bohdan se stal v průběhu kyjevských demonstrací symbolem protivládních protestů. Chtěl ukázat, že demonstranti, nejsou žádní teroristé, za které je svržený režim prezidenta Viktora Janukovyče občas označoval. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám