Hlavní obsah

Matka deseti dětí na Slovensku má na měsíc 50 eur na útratu

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V třípokojovém bytě žije matka s deseti dětmi, po zaplacení nájmu a půjčky jí zůstává na živobytí 50 eur (1383 Kč) měsíčně. Otec dětí jí totiž posílá jen deset eur (276 Kč) měsíčně, přesně jedno euro (necelých 28 Kč) na každé dítě.

Slovenka má deset dětí, měsíčně jí pro ně zbývá na jídlo celkem 50 eurVideo: TV Markíza

 
Článek

„Je to dost na to, aby se vyhnul vězení, ale málo pro deset dětí,“ uvedla televize Markíza. S otcem dětí je Andrea v rozvodovém řízení. Muž se v minulosti léčil na psychiatrii a sliboval, že se změní.

Andrea přijímala sedm dívek a tři kluky jako dar, ale nemyslela na to, jak je uživí. „Nejsem věřící, ale u každého jsem si řekla, stalo se a svět se nezhroutí,“ říká Andrea. Na otázku, co čeká od života, odpověděla: „Aby byla moje rodina zdravá a šťastná.“

Andrea dostává mateřskou ve výši 430 eur (11 900 Kč). Platí nájem 200 eur (5534 Kč) a splácí půjčku. Na měsíc jí tak zůstane na živobytí 50 eur (1383 Kč). Andrea se snaží zabezpečit dětem vše, co potřebují, ale bez pomoci lidí a charity se neobejde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám