Hlavní obsah

Trojice českých turistů uvízla na čtyři dny v alpské útulně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburk

Trojice českých turistů, která se vydala do rakouských Alp se sněžnicemi, musela od pátku do úterý přečkat v zimní útulně neobydlené chaty. V úterý je v pořádku, ale značně vyhladovělé, přepravil do údolí vrtulník, informovala agentura APA.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tři muži vyrazili do hor v pátek dopoledne z obce Weissbach bei Lofer v Salcbursku. Noc na sobotu strávili v zimní části neobývané chaty ve výšce asi 2100 metrů. Turistům v ní je k dispozici dvanáct lůžek, nejsou tam ale žádné zásoby jídla.

V neděli turistům sestup z hor znemožnila změna počasí a v pondělí zatelefonovali na policii, že by se chtěli vrátit. V pondělí pro ně kvůli špatnému počasí nemohl přiletět vrtulník a záchranáři se za nimi s vrtulníkem mohli vypravit teprve v úterý.

Policejní mluvčí uvedla, že turisté si s sebou do hor sice jídlo vzali, ale ne tolik, aby jim vystačilo na tolik dnů, a tak si museli vytvořit příděly. Řekli podle ní, že na podobné výlety se sněžnicemi se do Alp vydávají často.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám