Hlavní obsah

Moskvu zachvátila prudká sněhová bouře

Přípravy Moskvanů na příchod nového roku a pravoslavné Vánoce ve čtvrtek narušila prudká sněhová bouře, která zkomplikovala fungování všech tří moskevských mezinárodních letišť a v centru města zcela zablokovala dopravu. Podle moskevských policistů se metropole poprvé po mnoha letech ocitla v situaci, kdy v době mimo dopravní špičku dosáhla vytíženost silnic nejvyššího 10. stupně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh způsobil v Moskvě kalamituVideo: Reuters

 
Článek

Teploty jsou v Moskvě aktuálně hluboko pod nulou, takže sníh neodtává a s jeho odklízením jsou kvůli zácpám potíže. Dopravní kolaps začal v centru města už v sedm hodin ráno, kritická situace dopoledne vznikla zejména na radiálních komunikacích směřujících z předměstí do centra. V poledne už ale auta stála i na moskevské okružní dálnici.

Nejdelší fronta automobilů měla ve čtvrtek v Moskvě podle policie neuvěřitelnou délku 50 kilometrů. Průměrná rychlost vozidel v centru nepřekročila tři kilometry za hodinu.

Moskevská letiště Vnukovo, Šeremeťjevo a Domodědovo mají rovněž nemalé problémy, ale letecký provoz se tam nezastavil. Řada letů má ovšem velké zpoždění. Podle vedení letecké společnosti Aeroflot nabralo časovou ztrátu až 150 leteckých spojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám