Hlavní obsah

Slovák vyhrožoval, že má výbušninu, přesto ho pustili do letadla

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Silně opilý muž při kontrole na popradském letišti vyhrožoval, že má v kufru granáty a pak na palubě letadla letušce tvrdil, že má bombu. Až následně byl zadržen policií a letadlo odletělo do Londýna bez něho.

Opilý Slovák v letadle vyhrožoval, že má bombu a granátyVideo: TV Markíza

 
Článek

Případ se stal v neděli, ale slovenská policie o něm informovala v úterý. Prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník potvrdil, že 30letý muž z obce Štrba u sebe žádnou výbušninu neměl. „Bylo zahájeno trestní řízení ve věci šíření poplašné zprávy,“ dodal Džobaník.

Podle televize Markíza mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Sousedé jeho silné řeči znají a podle televize Joj mu říkají „štrbský terorista“.

Zarážející je, že se muž po výhrůžkách vůbec dostal na palubu letadla. Popradské letiště se obhajuje tvrzením, že bezpečnostní kontrola vyloučila možnost přenesení výbušniny na palubu letadla.

Popradské letiště se neslavně zviditelnilo v lednu 2010, kdy policista při cvičení služebního psa zapomněl odstranit vzorek trhaviny ze zavazadla nic netušícího pasažéra letadla směřujícího do Dublinu. Muže zadržela irská policie a Slovensko se vysvětlováním, že se nejedná o žádného teroristu, negativně zviditelnilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám