Hlavní obsah

Za falešnou stěnou našla policie chlapce pohřešovaného čtyři roky

Novinky, sad
Aktualizováno

Po čtyřech letech našla policie v okrese Clayton ve státě Georgia pohřešovaného třináctiletého chlapce, uvedl server Wsbtv.com. Byl ukryt za falešnou stěnou v domě svého otce. Matka ho údajně hledala od jeho devíti let.

BEZ KOMENTÁŘE: Dojemné vítání nalezeného chlapce s matkou

 
Článek

Seržant Kevin Hughes z Claytonu řekl, že policisté jeli do domu poprvé v pátek dopoledne. “Při prvním příjezdu kontaktovali na místě několik obyvatel, kteří odmítli, že by věděli cokoliv o nějakém dítěti. Po krátké prohlídce budovy policisté odjeli, aniž by někoho nalezli.”

Ve dvě ráno ale policie zaznamenala další telefonát týkající se chlapce. Jeli na místo znovu, opět vyslýchali všechny dospělé v domě a pak našli dítě v garáži schované za panelem za plátěnou stěnou.

„Oběti se podařilo navázat telefonický kontakt s matkou a ta předala další informace policistům na místě,” dodal Hughes.

Foto: Reuters

Dům, kde našli chlapce.

Chlapec našel náhodou mobilní telefon. Stáhnul si aplikaci Magic Jack a poslal zprávu své matce, která byla tou dobou na Floridě.

Soused tvrdí, že ho v domě nevěznili

Policisté chlapce osvobodili a pak sledovali dojemné setkání dítěte s matkou, která mu otírala slzy. Osvobozený kluk podle policisty Daniela Daye stále jen opakoval: „Děkuju, děkuju, děkuju.”

Policie zatkla pět lidí včetně otce oběti, 37letého Gregoryho Jeana, a 42leté Samanthy Joy Davisové. Zbytek byli mladiství, jejichž jména policie nezveřejnila.

Chlapec přijel původně v roce 2010 k otci na návštěvu a ten ho pak odmítl vrátit matce. Zřejmě se ale vůbec nepokoušel utéct, protože jeden ze sousedů vypověděl, že často z domu vycházel ven, hrál si nebo pracoval na zahradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám