Hlavní obsah

Školáka zabila koza, kterou chtěl jeho otec obětovat. Spadla na něj ze střechy

– Diyarbakır
Novinky, zkr

Třináctiletého tureckého školáka Hevala Jildirima zabila koza, kterou zamýšlel jeho otec zabít u příležitosti muslimského Svátku obětí. Zvíře chtěl muž obětovat na střeše šestipatrového domu v Dijarbakru. Koza mu ale utekla a skočila dolů přímo na chlapce, informoval server New York Daily News.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec chtěl obětovat kozu na střeše domu, tak však skočila dolů na jeho syna

 
Článek

Muž kozu koupil, v bytě však nebyl dostatek místa, aby ji tam mohl nechat. Proto zvíře vytáhl na střechu, kde ho chtěl podříznout. To ale ve snaze uprchnout skočilo ze střechy a dopadlo chlapcovi na hlavu. On ani zvíře nepřežili.

„Jsem zničený, ale co víc můžu říct. Dokonce i státní zástupce uvedl, že tento incident by mohl být prvním svého druhu na celém světě,“ citoval otce server The Daily Mirror. Jeho syn byl po převozu do nemocnice prohlášen za mrtvého. Případ už vyšetřují místní úřady.

Svátek obětí Íd al-adhá je významný náboženský svátek, který slaví muslimové po celém světě. V jeho rámci věřící obětují různá zvířata, především ovce a kozy. Ty pak rozřežou na tři části - jednu pro rodinu, druhou pro přátele a třetí pro chudé.

Reklama

Výběr článků

Načítám