Hlavní obsah

Na plavce zaútočil žralok, muž ve vodě vykrvácel

Novinky, vps

V moři u australského městečka Byron Bay v úterý žralok napadl plavce. Muž, který se pohyboval jen kousek od pláže, vykrvácel ve vodě. Podle odborníků se jednalo o žraloka bílého, uvedl australský server The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zpravodajský štáb natočil chvíli po napadení plavce žraloka u australského městečka Byron BayVideo: Reuters

 
Článek

Žralok plavce napadl v úterý dopoledne. Muže, jehož identita nebyla zveřejněna, si ve vodě všiml kajakář. Odtáhl ho na břeh a pokoušel se ho oživit, pomoct mu už ale nedokázal.

„Viděl jsem ve vodě něco, co vypadalo jako řasy. Pak jsem si myslel, že to je mrtvá želva, ale všiml jsem si, že se to hýbe a okolo toho krouží žralok. Když mi došlo, že to je člověk, tak jsem ho popadl a dostal na břeh,“ uvedl kajakář Mark Hickey. Policie ocenila jeho odvahu při snaze zachránit napadeného.

„Bylo to smrtelné zranění s velkou ztrátou krve. Musel zemřít ve vodě, protože na pláži už nebyla žádná krev,“ řekl záchranář Andrew Chapman, který na místě zasahoval.

Žraloka by neměli zabíjet

Napadeného muže ještě na pláži identifikovala jeho manželka. Policie uzavřela na 24 hodin pláže v Byron Beach, ale už několik hodin po tragédii bylo pár lidí spatřeno ve vodě.

Policisté se po zbytek dne snažili žraloka zastrašit pomocí helikoptér a vodních skútrů a dostat ho tak pryč z oblasti. Pokud by se paryba, již odborníci označili za dvou- až třímetrový exemplář žraloka bílého, vracela, nevyloučili její odstřel. Proti tomu se však postavili místní obyvatelé.

„Neměli by ho zabít. Není to jeho chyba, vždyť tohle je jeho domov. Za posledních 20 let jsme tu měli jednu tragédii. Víme, že tam (žraloci) jsou, pořád s nimi plaveme. Doufám, že se mu nikdo nepokusí ublížit,“ řekl místní starousedlík Richard Buxton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám