Hlavní obsah

Papež František si s tácem vystál v jídelně frontu na oběd

Vatikán

Papež František si v pátek v jídelně určené pro zaměstnance Vatikánu vystál frontu na oběd jako všichni ostatní. Agentura APA uvedla, že si papež trpělivě počkal na nudle s treskou.

Foto: Osservatore Romano, Reuters

Papež František si pochutnává v jídelně pro zaměstnance Vatikánu na nudlích s treskou.

Článek

"Byl tak nějak úplně normální, jako každý pokorný zaměstnanec. Přišel s tácem, stoupl si do fronty a my jsme ho obsloužili. Dal si Pasta Bianca a k tomu tresku. Bylo to nádherné, byl obklopený svou rodinou. Bylo to velkolepé," rozplýval se v rozhovoru s vatikánským rozhlasem vedoucí jídelny Franco Paini.

František se podle APA chvíli vyptával na práci v jídelně a pak personál pochválil. Nakonec udělil přítomným požehnání a nechal se fotografovat. Návštěva trvala přibližně hodinu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Osservatore Romano, Reuters

S příborem a tácem v ruce si papež František k všeobecnému překvapení vystál frontu na oběd.

Současný papež je znám svým nečekaným jednáním, bezprostředností a skromností, které mu ve světě vynesly velkou popularitu. Letos v únoru například dal do aukce motocykl Harley Davidson, který loni dostal přímo od výrobce. Dražba vynesla 241 500 eur (přes 6,6 miliónu korun), které nejvyšší představitel katolické církve věnoval na charitu.

Před rokem se koncem srpna zase ve Vatikánu neváhal připojit ke skupince mladých lidí při focení chytrým mobilním telefonem. Několik dní předtím se objevil v centru Říma v autě bez papežské vlajky či jiného označení a do místního kostela vstoupil s papežskou mitrou, tedy pokrývkou hlavy, zastrčenou v podpaží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám