Hlavní obsah

Bývalý kapitán čs. mistrů světa Rusnák opouští prezidentskou kancelář

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po nedávném konfliktu se dvěma ženami maďarské národnosti opouští bývalý kapitán československých hokejových mistrů světa z roku 1985 Dárius Rusnák kancelář prezidenta Slovenské republiky. Podle deníku Sme tak učinil na vlastní žádost.

Foto: hockeyslovakia.sk

Dárius Rusnák

Článek

Bývalý hokejový reprezentant pod tlakem rezignoval na funkci šéfa oddělení pro styk s veřejností. Rusnák se letos v květnu dostal do konfliktu se dvěma ženami, které v bratislavské restauraci mluvily maďarsky. Měl jim vulgárně nadávat. Když se žen zastali dva mladíci, měl je Rusnák se svým přítelem napadnout.

Současný prezident Ivan Gašparovič avizoval, že Rusnák ve funkci nemůže setrvat. Nastupující hlava státu Andrej Kiska vyslovil před časem názor, že Rusnák by měl z kanceláře odejít dobrovolně.

Incident prý nevyvolal

Kapitán mistrů světa raději nepočkal na inauguraci nového prezidenta, která se koná tuto neděli, a rezignoval. Kiska se s oběma ženami i se dvěma napadenými mladíky osobně setkal a vyjádřil nad incidentem politování.

Rusnák nadále tvrdí, že incident nevyvolal. Případ vyšetřuje policie, jako trestný čin výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám