Hlavní obsah

Závodník přežil bouračku v rychlosti 300 kilometrů za hodinu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O obrovském štěstí může mluvit australský závodník Ben Bray, který při závodu drag race poblíž Brisbane přežil bouračku v rychlosti kolem 300 kilometrů za hodinu. Odnesl si z ní vážná zranění a není jisté, jestli bude ještě někdy závodit, napsal australský list Courier Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Jezdec naboural v třísetkilometrové rychlosti do zátarasu u trati

 
Článek

Bray naboural v sobotu při závodech Winternationals v třídě Factory Xtreme. Jeho Nissan Altima sebou smýkl doprava asi 150 metrů po startu, převrátil se na bok a střechou naboural do boční bariéry u trati. Vůz poté desítky metrů klouzal po trati na střeše.

Třicetiletý muž byl podle australských médií po nehodě i přes okolnosti v celkem dobré náladě, a dokonce si vyfotil selfie a nahrál ji na sociální sítě. Vyšetření v nemocnici ale odhalila, že má zlomené tři obratle a šest žeber. Navíc má poškozené i plíce.

Jedná se o Brayovu druhou závažnou nehodu během jeho kariéry, v roce 2006 si zlomil jeden z obratlů taktéž při nehodě.

„Ben trpí velkými bolestmi a nemůže se hýbat. Starají se o něj ale dobří lékaři,“ řekl Brayův otec Victor a dodal, že jeho syn byl naštěstí schopen pohnout všemi končetinami. Bray starší nechtěl spekulovat o další závodnické kariéře svého syna. Řekl, že je to momentálně podružná záležitost, v závodech dragsterů toho navíc podle něj lze hodně dělat i bez samotného řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám