Hlavní obsah

Záhadu ztraceného boeingu má vyřešit informátor. Za 100 miliónů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbuzní cestujících ze ztraceného malajsijského boeingu zřídili speciální fond, ze kterého chtějí vyplatit odměnu tomu, kdo pomůže odhalit tajemství letu MH370. Cílem je vybrat pět miliónů dolarů (zhruba 100 miliónů korun), které mají „přimět informátora, aby veřejně vystoupil“, uvedly rodiny v prohlášení. Informoval o tom server BBC.

Foto: Reuters

Stín novozélandského letadla P3 Orion, které pátralo po zmizelém boeingu společnosti Malaysia Airlines

Článek

„Jsme přesvědčení o tom, že existuje někdo, kdo něco ví a tato odměna ho přiměje s tím vyjít na veřejnost,“ řekl Ethan Hunt, který kampaň „odměna MH370“ vede.

Rodiny proto v neděli spustily hromadnou sbírku pomocí specializovaných webových stránek Indiegogo.

Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března při letu z Kuala Lumpuru do Pekingu a dodnes se nepodařilo najít žádné trosky. Koncem května ukončila pátrání po troskách letadla i australská ponorka Bluefin-21. [celá zpráva]

Příbuzní jsou přesvědčeni o tom, že se někdo snaží informace o příčinách nehody ututlat.

„Vlády se sice snažily, ale nedokázaly najít jediný důkaz - buď proto, že nezvolily vhodný postup, nebo proto, že je jeden či více lidí záměrně navedlo na špatnou stopu,“ tvrdí Sarah Bajcová, jejíž partner Philip Wood cestoval na palubě pohřešovaného boeingu.

Manželka dalšího z pasažérů Danica Weeksová říká: „Tolikrát nás zklamali, že musíme vzít věci do vlastních rukou, vymyslet něco nového a pokusit se to letadlo najít.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám