Hlavní obsah

Za nehodu autobusu, při které zemřely 4 dívky, stíhají řidiče

Vyšetřovatel páteční nehody autobusu na západním Slovensku, která si vyžádala životy čtyř dívek, zahájil trestní stíhání sedmapadesátiletého řidiče autobusu pro podezření z trestného činu všeobecného ohrožení. Oznámila to slovenská média. Muž byl hned po havárii zatčen.

Foto: TV Markíza

Autobus sjel ze silnice a převrátil se.

Článek

Autobus, ve kterém se 29 dětí a dvě učitelky z trnavského sportovního gymnázia vracely z výletu na Oravu, sjel z dálnice mezi lázeňským městem Piešťany a Hlohovcem a převrátil se. Při nehodě zahynuly čtyři studentky.

„Podle stop, které autobus zanechal na svahu, se řidič pravděpodobně snažil dostat vozidlo zpět na cestu, ale na tom poměrně prudkém svahu se autobus převrátil,” přiblížil podle listu Sme ještě v pátek možný průběh nehody ministr vnitra Robert Kaliňák.

Na místo neštěstí policie pozvala znalce z odboru dopravy, který má stanovit okolnosti a příčiny nehody. Policie také zajišťuje další důkazy a vyslýchá svědky. Po nehodě bylo do různých nemocnic k ošetření převezeno 25 dětí a obě pedagožky. Většina se zranila lehce a nikdo ze zraněných prý není v ohrožení života. Lékaři předpokládají, že většinu z nich během víkendu z nemocnice propustí.

Reklama

Výběr článků

Načítám