Hlavní obsah

Letectvo zničilo dvě základny ukrajinských separatistů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Dvě základny separatistů v Luhanské oblasti byly zlikvidovány v noci na pátek při náletech. Zničeny byly i dopravní prostředky včetně obrněného transportéru, uvedl ředitel Centra pro vojenskopolitická studia Dmytro Tymčuk. Podařilo se také zabránit koloně vozidel překročit hranici z Ruska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská pohraniční stráž odvrátila útok separatistůVideo: Reuters

 
Článek

„Výsledkem úderů ze vzduchu jsou dvě zničené základny bojovníků v Luhanské oblasti,” uvedl Tymčuk pro Ukrajinskou pravdu a dodal, že letectvo podpořilo pohraničníky, kterým se tak podařilo v Marynivce zabránit průniku kolony deseti nákladních automobilů doprovázených obrněným transportérem, překročit hranici z Ruska. Pokusy o průlom v Marynivce začaly už ve čtvrtek odpoledne. [celá zpráva]

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Ukrajinští výsadkáři na hlídce

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Při útocích letectva byl zničen jeden obrněný transportér BTR a tři nákladní automobily Kamaz s bojovníky. Na jednom byl velkorážný kulomet NSV 12,7 Utěs.

Střelba ve Slavjansku

Bojuje se i ve Slavjansku. Ve městě byly ráno slyšet silné exploze. „Vzbudily mne mohutné výbuchy, prach se zvedl ve čtvrti Semenovky. Vypadá to, že hasí (televizní vysílač) Karačun,“ uvedl jeden z obyvatel.

U Slavjansku byli v bojích těžce zraněni dva příslušníci ukrajinských bezpečnostních sil, další padl, uvedl zástupce ministerstva vnitra Serhij Jarovyj. Podle něj separatisté pálili z minometu umístěného v areálu jednoho z klášterů. Stříleli na kontrolní stanoviště na příjezdových cestách do města.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Kontrolní stanoviště ukrajinské armády u Slavjansku

Útok na velitelství separatistů v Kramatorsku se nedá podniknout. Kryjí se dětmi, uvedl velitel protiteroristické operace Vladyslav Selezněv: „Bylo zjištěno, že štáb bojovníků v Kramatorsku se nyní nachází v prvním patře jeslí. V druhém patře jsou malé děti. Takto se bojovníci vyhýbají trestu, schovávají se za děti.“

Armáda samozvané Doněcké lidové republiky také obsadila Kalininův oblastní léčebně-rehabilitační komplex v Doněcku, uvedly Novosti Donbasu. Pracovníkům bylo sděleno, že tam bude nemocnice Doněcké lidové republiky.

Nájezd na Torez

Separatisté podnikli i nájezd na město Torez v Doněcké oblasti, kde zastrašovali obyvatele a vyrabovali úřední budovy. Do města vjeli na nákladních automobilech za doprovodu obrněných transportérů.

Vypálili i redakci novin Hornjak, uvedl místní web. Vyrabována byla i kancelář oblastního zástupce proruské Strany regionů, protože kritizoval postup samozvané Doněcké lidové republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám