Hlavní obsah

Pelého syn dostal za praní peněz 33 let vězení

Sao Paulo

Třiačtyřicetiletý syn legendárního fotbalisty Pelého dostal za praní peněz pro drogový gang 33 let vězení. Edson Cholbi Nascimento však za mříže hned tak nepůjde. Během odvolacího procesu, který v Brazílii trvá i několik let, může zůstat na svobodě. Bývalý fotbalový brankář ale musí odevzdat pas.

Foto: Walter Bien, ČTK/AP

Pelé je stále považován za nejlepšího fotbalistu všech dob.

Článek

Soud vynesl rozsudek již v uplynulém týdnu, ale obžaloba s obhajobou se dohodla, že případ bude uchován v soukromí. Soudkyně Suzana Pereirová nicméně sdělila, že našla dostatek důkazů k vynesení odsuzujícího verdiktu.

Obvinění odmítl

Edinho v minulosti obvinění odmítl. Připustil nicméně, že měl v problémy s drogami poté, co skončil s profesionálním hraním fotbalu, obchodování s narkotiky ale popřel. V roce 2005 strávil šest měsíců ve věznici s maximální ostrahou poté, co byl zadržen s padesáti dalšími lidmi během razie ve městě Santos.

Edinho je Pelého synem z prvního manželství s Rosemeri dos Reis Cholbiovou, se kterou se rozvedl v roce 1982. Pelé, který je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob, se oženil znovu v roce 1994 s psycholožkou Assírií Seixasovou, pár ale nyní žije v odloučení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám