Hlavní obsah

Piráti v jihovýchodní Asii unesli tanker s naftou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur

Thajský tanker dopravující naftu v jihovýchodní Asii pravděpodobně unesli piráti. Loď měla vplout do indonéského přístavu už před dvěma dny, ale nikdo se dosud ze čtrnáctičlenné posádky neozval. Informoval o tom v sobotu Mezinárodní úřad pro námořní dopravu (IMB).

Článek

Plavidlo opustilo Singapur v úterý a do přístavu Pontianak mělo doplout ve čtvrtek. Jak uvedl Noel Choong, ředitel Střediska pro pozorování pirátství při IMB, zmizení lodi bylo klasifikováno jako "pravděpodobný únos". Mezinárodní úřad pro námořní dopravu vyzval posádky všech lodí v oblasti, aby se po zmizelém plavidlu dívaly. Zároveň by se podle IMB měly mít na pozoru před piráty.

Počet útoků klesá

V dubnu útočníci na moři přepadli thajskou loď a singapurský tanker s naftou. Ukradli náklad a poté lodě opustili. Navzdory posledním zprávám počet útoků pirátů ve světě klesá. Zatímco v roce 2010 jich bylo zaznamenáno nejvíce, konkrétně 445, loni už jich bylo 264, vyplynulo z údajů zveřejněných IMB letos v lednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám