Hlavní obsah

Palestince s trhavinou na těle prozradil zimník v horku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Zimníkem chtěl Palestinec zakrýt pás s trhavinami na svém těle. Nedošlo mu ale, že právě kabát v horku neujde pozornosti izraelských vojáků na západním břehu Jordánu. Ti mladíka zadrželi a zřejmě tak předešli sebevražednému útoku, který by byl první po šesti letech.

Foto: REUTERS/Gil Eliyahu/JINIPIX, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Asi dvacetiletý muž byl zadržen poblíž Nábulusu na západním břehu Jordánu. Vojáci ho zastavili na křižovatce a požádali, aby si kabát sundal. Našli pod ním pás s 12 trubkovými bombami spojenými drátem.

Mladík, který byl místní, si musel lehnout na zem a ke zneškodnění náloží byli přivoláni pyrotechnici. Policie zatím neví, zda chtěl Palestinec útočit sám, nebo nálože jenom přenášel někomu jinému. Poblíž místa, kde byl zatčen, leží židovská osada Kfar Tapuah.

Palestinci při sebevražedných útocích proti Izraeli od 80. let zabili přes 800 lidí, přičemž poslední oběť zahynula v roce 2008. Izraelci věří, že je nyní před těmito akcemi chrání betonová bariéra, která se ještě stále staví kolem západního břehu Jordánu. Izrael si ale tímto projektem vysloužil velkou kritiku ve světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám