Hlavní obsah

V Luhanské oblasti prý ozbrojenci postříleli členy volební komise

Kyjev
Aktualizováno

Prudká přestřelka se v neděli podle informací ruských a ukrajinských médií strhla u volebního okrsku ve městě Novoajdar severně od východoukrajinského Luhanska. Podle ruské agentury RIA Novosti tam ozbrojenci postříleli členy volební komise. Počet mrtvých se upřesňuje. Důvodem prý bylo to, že komise odmítla otevřít hlasovací místnost. Ukrajinská média tvrdí, že civilisty zastřelili separatisté. Není úplně jasné, co se na místě přesně stalo.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Proruský separatista na kontrolním stanovišti

Článek

Informaci o popravě členů volební komise ruské agentuře sdělili místní proruští aktivisté ze samozvané Luhanské lidové republiky. Vraždy se podle nich dopustili příslušníci praporu Dněpr, který je součástí dobrovolnické Národní gardy podřízené ukrajinské vládě.

Stříleli prý separatisté, tvrdí Ukrajina

Podle ukrajinské televize Espreso se Novoajdar stal terčem soustředěného útoku separatistů, kteří obsadili čtyři místní volební okrsky. Proti útočníkům zasáhli vojáci a proruští radikálové proti nim začali "bezhlavě střílet". Při přestřelce zahynulo několik civilistů, mnoho lidí je údajně zraněno. Ze zpráv nevyplývá, zda jde o incident totožný s údajnou smrtí členů volební komise.

Server Kyiv Post informuje z Novoajdaru o přestřelce, při níž zemřel jeden člověk. Vzplála i tři auta, v jednom prý byly volební lístky.

Z Dněpropetrovska místní média oznámila útok separatistů na sídlo oblastního gubernátora. Mezi zasahujícími policisty je údajně dvacet zraněných, pokus o obsazení objektu podle agentury Unian ztroskotal. Zadrženo bylo 37 ozbrojených útočníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám