Hlavní obsah

Prasklé horkovodní potrubí uvěznilo v Rusku cestující v autobuse, 13 lidí utrpělo popáleniny

Novinky, zkr
Krasnojarsk

Třináct lidí utrpělo ve čtvrtek těžké popáleniny, když pod vozovkou v ruském Krasnojarsku prasklo teplovodní potrubí. Gejzír, který stříkal do několikametrové výšky zaplavil autobus plný lidí. Řidič vyskočil z okna, cestující ale zůstali uvězněni vevnitř, popsal incident server The Siberian Times.

BEZ KOMENTÁŘE: Do autobusu stříkala horká voda z prasklého potrubíVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Letité potrubí prasklo před přijíždějícím autobusem. Řidič se snažil tryskající gejzír objet, pod vahou vozidla se ale propadla vozovka a otvor, ze kterého stříkala voda, se tak ještě zvětšil.

Zatímco řidič okamžitě vyskočil skrz rozbité okno, v autobuse ale zůstalo 15 lidí včetně pěti teenagerů. Podle kolegů nechal šofér dveře schválně zavřené - prý tím chtěl zabránit, aby se voda dostala dovnitř. Cestující se snažili nejdřív holýma rukama rozbít skla, nakonec jim pomohli kolemjdoucí, kterým se povedlo otevřít zadní dveře.

“Třináct lidí skončilo v nemocnici s těžkými popáleninami, někteří jsou v ohrožení života,” uvedla představitelka místní kliniky Irina Kočetková. Řidiči hrozí za porušení dopravních předpisů dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám