Hlavní obsah

Kamera zachytila chlapce, jak po přistání vypadl z podvozku letadla

Novinky, vps

Havajské úřady v úterý zveřejnily video z bezpečnostní kamery, které ukazuje, jak 15letý somálský chlapec jménem Yahya Abdi vypadl 20. dubna po přistání na Maui z podvozkové šachty Boeingu 767. Do ní se dostal poté, co na letišti v americkém San José přelezl plot, když se chtěl dostat za svou matkou do Afriky. Pět a půl hodiny dlouhý let přežil jen zázrakem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila chlapce, jak po přistání malátně chodil po letištní plošeVideo: Reuters

 
Článek

Černobílé záběry zachycují, jak chlapec vypadl z podvozku ven a poté se malátně pohyboval po letištní ploše, než si ho všimnul jeden ze zaměstnanců letiště. Ten pak upozornil ostrahu. Na letišti ho ošetřili lékaři, následně byl převezen do místní nemocnice.

Do letadla se mladík dostal v San José poté, co nikým nepozorován přelezl plot letiště. Cestovní výška stroje byla podle agentury Reuters 11 500 metrů, chlapec tak musel snášet velmi nízké teploty a potýkal se také s nedostatkem kyslíku. Většinu letu strávil v bezvědomí. [celá zpráva]

Z prohlášení rodiny později vyplynulo, že chlapec se chtěl dostat za svou matkou žijící v Africe. Do USA přicestoval se svým otcem před čtyřmi lety, ale podle kamarádů se nikdy necítil ve Spojených státech doma. [celá zpráva]

Server stanice CBS uvedl, že chlapec se na konci minulého týdne vrátil zpět do Kalifornie, kde je v péči sociálky. Když byl ještě na Havaji, přiletěl za ním jeho otec, ale úředníci ho k synovi nepustili. Abdi nebyl zatím z ničeho obviněn, policie ze San José ho chce nejdříve vyslechnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám