Hlavní obsah

Chci se dožít vašeho vstupu do EU, prohlásil Zeman v Srbsku

– Bělehrad • Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman doufá, že se dočká vstupu Srbska do Evropské unie. Česko podle něj sbližování Bělehradu s Bruselem podporuje a neklade mu žádné omezující podmínky. Zeman to v úterý řekl po setkání se svým srbským protějškem Tomislavem Nikoličem v Bělehradě.

Foto: ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman se svým srbským protějškem Tomislavem Nikoličem v Bělehradě

Článek

"Pevně věřím, že Srbsko se v dohledné době stane členským státem Evropské unie. I když je mi sedmdesát let, doufám, že se toho ještě dožiju," řekl na tiskové konferenci po jednání se srbským prezidentem Zeman.

Nikolić uvedl, že Srbsko na cestě do EU v minulosti zbytečně ztratilo mnoho času. Úkolem nové vlády tak podle něj bude napravit minulé chyby a pokračovat ve sbližování s Bruselem. Srbsko je hlavním faktorem pro stabilní Balkán, čímž může nadále přispět k posílení role osmadvacítky v tomto regionu, zdůraznil srbský prezident.

Miloš Zeman s manželkou Ivanou stráví v Srbsku dva dny. Pak se přesunou do Slovinska.

Související téma:

Foto: , Novinky

Prezident s sebou vzal početnou delegaci podnikatelů. Vláda v Bělehradě se podle něj nyní potýká s více než 25procentní nezaměstnaností. Úkolem českých firem by tak mělo být investovat v Srbsku a vytvořit nová pracovní místa, řekl Zeman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám