Hlavní obsah

Bohatí Číňané zabíjejí a jedí tygry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabíjení a následná konzumace tygrů se staly zvrácenou zábavou bohatých podnikatelů a vládních činitelů v jižní Číně, kde tygr symbolizuje moc. Potvrzují to informace a záznamy, které se v poslední době objevily v čínských sdělovacích prostředcích a na internetu, napsal zpravodajský server France24.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ilustrační foto

Článek

Čínský televizní kanál TVS v provincii Kuang-tung před časem odvysílal záznam pořízený údajně tajně před zhruba dvěma lety na soukromém večírku uspořádaném místní elitou. Video ukazuje tygra v kleci, kterého před zraky účastníků večírku zabíjejí elektrickým proudem. Jeho tělo pak bylo rozsekáno a upraveno jako pokrm pro hosty.

Tato nahrávka byla zveřejněna ve stejné době, kdy policie v Če-ťiangu v provincii Kuang-tung oznámila, že zadržela 15 členů gangu podezřelých ze zabití nejméně deseti tygrů propašovaných do Číny z Vietnamu. Jeden z podezřelých, který podle policie tygry „popravoval“, zemřel při zatýkání. Okolnosti jeho smrti policie neupřesnila.

Tygří kosti s alkoholem mají léčit revma

Části těl divokých zvířat se na čínském černém trhu mohou prodávat neuvěřitelně draho. Tygří kosti dosahují ceny zhruba 14 000 jüanů (asi 44 000 korun) za kilogram a tygří maso se prodává za 1000 jüanů (asi 3300 korun) za kilo.

Tento nelegální obchod nadále vzkvétá především kvůli schopnostem, které tygřím produktům připisuje tradiční čínská medicína. Alkohol smíchaný s tygřími kostmi údajně léčí revmatismus – a slouží také jako ceněný dárek k významným příležitostem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám