Hlavní obsah

Obamová navštívila pekingský Letní palác, chystá se i na prohlídku Velké čínské zdi

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michelle Obamová, která společně s dcerami Maliou a Sashou a matkou Marian Robinsonovou přiletěla ve čtvrtek na týdenní návštěvu Číny, zavítala při návštěvě Pekingu mimo jiné také k Letnímu paláci. Tam ji čekali fotografové i kulturní představení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Michelle Obamová navštívila pekingský Letní palácVideo: Reuters

 
Článek

I když cesta Michelle Obamové do Číny byla ohlášena jako neoficiální, k setkání s prezidentem Si Ťin-pchingem přece jen došlo. Ocenil fungující spolupráci a osobní přátelství, které ho pojí s prezidentem Obamou. Americká první dáma na oplátku poděkovala za báječný první den v Číně.

V rámci sobotního programu navštívila Obamová společně s dcerami známý pekingský Letní palác. Krátce tu pohovořila se studenty a také zhlédla tradiční představení z produkce pekingské opery.

V neděli se Obamová chystá na prohlídku Velké čínské zdi, v pondělí by se pak měla přesunout do severočínského města Si-an, kde se nachází muzeum terakotové armády. Poté se chystá do chovného střediska pand u města Čcheng-tu na jihozápadě Číny.

Přestože politika není hlavní náplní cesty Obamové do Číny, už samotné její rozhodnutí tuto zemi navštívit společně s příbuznými je vnímáno jako vyjádření úcty vůči čínské společnosti a kultuře.

Reklama

Výběr článků

Načítám