Hlavní obsah

Výbuch čpavku usmrtil v Rumunsku 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Nejméně 17 lidí, včetně záchranářů a novinářů, zahynulo v pondělí při automobilové nehodě v jihovýchodním Rumunsku. Převrátil se tam a poté explodoval nákladní automobil se čpavkem. Deset lidí bylo navíc vážně zraněno.

Článek

"Výbuch nastal asi v 5:50 místního času (4:50 SELČ). V okamžiku, kdy se požárníci snažili zvládnout požár," sdělila telefonicky tiskové agentuře Reuters policejní mluvčí Florentina Crucianuová.

K nehodě došlo u obce Mihailešti, zhruba 70 kilometrů od Bukurešti. Mezi mrtvými jsou převážně zvědaví vesničané, ale také dva novináři ze soukromé televize Antena 1, dále sedm požárníků a jeden policista.

Podle svědků řidič neudržel ze zatím neznámých důvodů vozidlo na silnici a sjel do příkopu. Automobil i s 20 tunami čpavku začal záhy hořet. Vybuchl ale nastal až v okamžiku, kdy na místě zasahovali policisté a požárníci snažící se plameny uhasit. Oběti byly vymrštěny do několikasetmetrové vzdálenosti.

Exploze vyhloubila v silnici desetimetrový kráter. Poškodila několik domů a přerušila dopravu na silnici spojující metropoli Bukurešť s městem Buzau. Tlaková vlna poškodila rovněž nejméně šest automobilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám