Hlavní obsah

Američané v noci očekávají i mínus 51 stupňů Celsia

Novinky, zkr
USA

Teploty hluboko pod bodem mrazu sevřely v sobotu široký pás USA, táhnoucí se od středozápadu až k severovýchodu. V noci z neděle na pondělí meteorologové očekávají pocitové teploty až minus 51 stupňů Celsia. Některé regiony tak zasáhne nejchladnější počasí za poslední dvě dekády, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na arktické mrazy se připravují i na stadiónu ve Wisconsinu, kde se v neděli bude hrát playoff NFLVideo: Reuters

 
Článek

Za rekordně nízké teploty může příliv arktického vzduchu. „Je to neuvěřitelné, ale pocit chladu může v neděli v noci v severních a centrálních oblastech včetně Minnesoty a Wisconsinu dosáhnout minus 45 až minus 51 stupňů Celsia,“ uvádí ve svém prohlášení Národní meteorologická služba.

Úředníci v několika regionech vyzvali obyvatele ke zvláštním bezpečnostním opatřením. Guvernér státu Minessota Mark Dayton nařídil, aby v pondělí zůstaly všechny veřejné školy zavřené.

I přes rekordně chladné počasí se má 5. ledna uskutečnit zápas v americkém fotbalu na stadiónu pod širým nebem v Green Bay ve Wisconsinu. Organizátoři ale požádali fanoušky, aby jim pomohli s přípravou - odhazovat sníh a sypat sůl mezi sedačkami. Už v pátek tam naměřili teplotu minus 28 stupňů Celsia, která překonala rekord z roku 1979.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám