Hlavní obsah

Putin s Medvěděvem předvedli svůj lyžařský styl na sjezdovce v Soči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soči

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek opět osobně prověřoval připravenost sportovišť u černomořského města Soči na zimní olympiádu, která propukne 7. února. Při inspekci horského střediska „Laura” si šéf státu zalyžoval spolu se šéfem vlády Dmitrijem Medvěděvem. Stalo se tak v den, kdy v 700 kilometrů vzdáleném Volgogradu končí smutek za oběti prosincových teroristických atentátů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin a Medveděv vyrazili lyžovat do SočiVideo: Reuters

 
Článek

"Prezident Putin několikrát sjel sjezdovky lyžařského střediska Laura, určené nejen pro profesionální sportovce, ale i amatéry," napsala státní agentura ITAR-TASS. Ve středisku, nalézajícím se v nadmořské výšce 1450 metrů, Putin "už nejednou lyžoval, a tak jsou mu zdejší svahy dobře známy a jejich zdolání mu nečinilo větší potíže". Nicméně agentura poznamenala, že prezident nevyrazil na sjezdovku, na které se bude bojovat o olympijské medaile.

Později se k Putinovi připojil i premiér Dmitrij Medvěděv a šéfové státu a vlády chvíli lyžovali společně, než si "neformálně popovídali se sklenkou svařeného vína".

Prezident chce v Soči provést "totální inspekci připravenosti olympijských objektů a infrastruktury na olympiádu", uvedla agentura Interfax s odvoláním na Putinova mluvčího Dmitrije Peskova.

Kromě kontroly sportovišť v horách nad Soči se šéf státu podívá i na zimní stadiony, postavené na pobřeží Černého moře, kde také "ještě jednou" zhlédne přípravu ceremoniálu zahájení her. Hlavně se ale hodlá zajímat o případné "nedodělky".

Putinova olympiáda 

Olympiáda v Soči je Putinův milovaný projekt, na jehož přípravu neváhal nechat utratit obří sumy, podle odhadů v přepočtu přes jeden bilióon korun, což ze Soči dělá nejdražší hry v dějinách. Olympiáda se má stát výkladní skříní současného Ruska.

Server newsru.com připomněl, že při jedné z dřívějších prověrek v Soči Putin tak ostře kritizoval průtahy a předražování stavby skokanského můstku, že příslušný manažer nejenže přišel o křeslo, ale i o vlastnický podíl a policie jej i s bratrem obvinila ze zneužití pravomocí.

Reklama

Výběr článků

Načítám