Hlavní obsah

Na trajektu u Británie vypukl požár, zřejmě ho založil cestující

– Londýn

Na palubě trajektu v Severním moři u britských ostrovů vypukl požár. Z plavidla kvůli němu museli vrtulníkem evakuovat několik lidí, kteří se nadýchali kouře. Ze založení ohně je podezřelý jeden z cestujících. Zadržela ho posádka, informovala o tom televizní stanice Sky News.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na trajektu se nacházelo 946 pasažérů a 127 členů posádky. Jak uvedl britský policejní důstojník Andrew Dixon, hlášení o požáru dostali kolem půlnoci. Trajekt se tehdy nacházel asi 50 kilometrů od pobřeží.

"Důsledkem incidentu bylo, že osoba podezřelá z toho, že založila požár, nebo osoba z kabiny, kde požár vznikl - ať již úmyslně či náhodně - byla zadržena posádkou lodi," citovala Dixona BBC.

Šest lidí, dva pasažéři a čtyři členové posádky, bylo převezeno vrtulníky do nemocnice kvůli "zraněním souvisejícím s kouřem", uvedla ve svém prohlášení společnost DFDS Seaways, která trajekt provozuje. Dalších 15 cestujících a osm členů posádky prohlédl na palubě lodní lékař.

Loď dorazila kolem čtvrté hodiny ráno do Newcastlu, kde se případem začala zabývat policie. Jedna z cestujících Olivia Elliottová řekla Sky News, že byla zrovna v nočním klubu, když se na lodi spustil alarm. Začala prý ihned panikařit, protože nevěděla, jak je situace vážná.

"Bylo to děsivé, když jste uprostřed oceánu. Nikdy jste v takové situaci nebyl, a tak nevíte, co dělat," popsala Elliottová. tes fcz

Reklama

Výběr článků

Načítám