Hlavní obsah

Šestiletý Kuo, kterému teta vydloubla oči, dostal umělé

– Šan-si
Novinky, zkr

Šestiletý čínský chlapec Kuo Pin téměř po půl roce opustil nemocnici. Tam ho přivezli letos v srpnu poté, co mu údajně jeho teta vydloubla oči. Plastická operace mu vrátila původní vzhled, nikoli však zrak, uvedl server dailymail.co.uk. Malý Kuo však opustil nemocniční lůžko s úsměvem na tváři.

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec s vydloubnutýma očima byl propuštěn z nemocnice

 
Článek

U příležitosti chlapcova odchodu byl v nemocnici uspořádán slavnostní ceremoniál. Na něm Kuo, evidentně v dobrém rozmaru, zatancoval, a dokonce nabídl, že tam nechá své hračky, aby si s nimi mohly hrát jiné nemocné děti. Na otázku, jak se cítí, odpověděl jednoznačně „Velmi šťastně“ a všem poděkoval.

S krutým osudem se Kuo pere statečně. Podle jeho matky se už sám dokáže obléknout, vyčistit si zuby a vyjít schody. Za půl roku ho pak čeká výměna očních implantátů, ke kterým dostane i speciální navigaci, která mu pomůže v každodenním životě.

Chlapce vylákala 24. srpna podle jeho slov žena s cizím přízvukem do pole v provincii Šan-si, kde ho nespecifikovaným předmětem připravila o zrak. Policie se domnívá, že to mohla být jeho teta.

Na jejích šatech se totiž našla chlapcova krev a DNA, ona sama pak spáchala sebevraždu. Rodiče ale tvrdí, že s ní neměli žádné spory. Pachatel i motiv činu tak zůstávají i po šesti měsících nejasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám