Hlavní obsah

Teenagera, který v Mexiku usekával hlavy, propustili za rodinou do USA

Novinky, rei

Mexiko po třech letech věznění v úterý vyhostilo do Spojených států Edgara Jimeneze. Mladík nechvalně proslulý pod přezdívkou El Ponchis už jako čtrnáctiletý pracoval jako nájemný vrah pro Jihopacifický drogový kartel ve státě Morelos. Přiznal se, že obětem také usekával hlavy.

Foto: Margarito Perez/Files, Reuters

Edgara Jimeneze zadrželi, když mu bylo 14 let.

Článek

„Letadlo s ním odletělo do Spojených států,“ potvrdil agentuře AP nejmenovaný bezpečnostní zdroj. Doplnil, že Jimenez byl z věznice pro mladistvé propuštěn o pár dnů dříve díky svému vzornému chování.

Tehdy čtrnáctiletého chlapce, který se narodil v Kalifornii, ale vyrůstal pod dohledem babičky v Mexiku, dopadli v roce 2010, když se pokoušel vrátit do USA. Hoch se přiznal, že zabil nejméně sedm lidí včetně čtveřice, jejíž bezhlavá těla visela z mostu v hlavním městě Ciudad de México.

Jimenez přiznal, že obětem také usekával hlavy. Video jedné takové vraždy se dokonce objevilo na YouTube. Chlapec tvrdil, že byl pod vlivem drog a k násilnostem ho nutili.

Soud ho poslal za vraždy, únosy a obchod s drogami do vězení na tři roky. [celá zpráva]

Z Mexika mladík zamířil do texaského San Antonia, kde žije jeho rodina. Údajně tam nastupuje léčbu v rehabilitačním středisku. Není nic známo o tom, že by se proti němu v USA chystala další obvinění, uvedla AP.

Kvůli násilnostem spojeným s drogami přijde v Mexiku každý měsíc o život na tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám