Hlavní obsah

Megaobrazovka z Prahy Slovákům štěstí nepřinesla

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Čtvrtfinálové utkání českého mužstva sledovali Pražané na obří obrazovce umístěné na Staroměstském náměstí. Po prohře české reprezentace se megaobrazovka přestěhovala do Žiliny na Hlinkovo náměstí. Slovákům však štěstí nepřinesla. Obyvatelé Žiliny tu sledovali nešťastnou prohru svého mužstva, které bude hrát zítra "jen" o bronz.

Článek

 Po závěrečném hvizdu zavládl ve slovenských domácnostech, barech a restauracích smutek, ale také zlost a pocit nespravedlnosti.

"Nezasloužili jsme si prohrát. Vždyť Lašák byl před rozhodujícím gólem evidentně faulován a americký rozhodčí to neodpískal," rozčiloval se po utkání hokejový fanoušek, který utkání sledoval v pivním baru v bratislavské čtvrti Dúbravka.

"Kdybychom prohráli 0:10, nebo třeba jen 0:1, ale férově, nic bych neříkal. Prohrát takto nešťastně, po chybě rozhodčího, je smutné a mám slzy na krajíčku," přidal se další z fanoušků.

"Musíš uznat, že naši od začátku utkání nebyli ve své kůži a Kanaďané dobře bránili. Vždyť naši hráli několik přesilovek a působili dost bezradně," byl kritický k výkonu slovenského mužstva starší fanoušek.

"Čekal jsem, že hvězdy jako Gáborík a Hossa dovedou v závěru strhnout mužstvo k většímu tlaku a ještě strhneme vítězství na naši stranu," konstatoval další. Fanoušci však odhodlaně říkali, že v neděli budou sledovat utkání o bronz a pokud ho získají Slováci, určitě půjdou přivítat hokejisty na bratislavské centrální náměstí.

"Zaslouží si to, vždyť prohráli až v semifinále a hráli výborně. A chci také uvidět Šatana," přiznala se fanynka pomalovaná ve tváři slovenskými barvami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám