Hlavní obsah

V Saná ozbrojenci zabili bodyguarda německé velvyslankyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná/Berlín
Aktualizováno

Neznámí ozbrojenci v neděli zastřelili v jemenské metropoli Saná bodyguarda německé velvyslankyně. Západní diplomatické zdroje původně tvrdily, že šlo o pokus o únos velvyslankyně Caroly Müllerové-Holtkemperové. Jemenské úřady to ale později dementovaly s tím, že šéfka německého zastupitelského úřadu „se v současnosti v Jemenu nenachází”. S odvoláním na zástupce jemenského ministerstva zahraničí o tom informovala agentura AFP.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Policejní transportér střeží v jemenském Saná cestu k britské ambasádě.

Článek

Západní diplomatické zdroje původně tvrdily, že únosci se pokusili ženy zmocnit v supermarketu v místní diplomatické čtvrti Haddá. Německé úřady to ale nepotvrdily a pouze uvedly, že incident prověřují.

Podle informací jemenských bezpečnostních zdrojů dva ozbrojení útočníci, jejichž totožnost zůstává neznámá, napadli diplomatický vůz, v němž tělesný strážce cestoval. Muže zastřelili a v ukradeném autě odjeli. Bodyguard se podle jemenských zdrojů sám bránil pokusu o únos.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám