Hlavní obsah

Výbuch v Pákistánu zabil nejméně 31 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další desítky mrtvých a zraněných si v neděli vyžádal pumový atentát v Péšávaru na severozápadě Pákistánu. Mezi oběťmi je podle místní policie také šest dětí. Útočníci nálož umístili do auta zaparkovaného nedaleko policejní stanice a tržiště plného lidí. Podle policejního mluvčího bombu odpálili na dálku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Další pumový atentát si v pákistánském Péšávaru vyžádal desítky obětíVideo: Reuters

 
Článek

K útoku, který usmrtil nejméně 31 lidí a dalších 70 zranil, se zatím nikdo nepřihlásil. Úřady ale z atentátu podezřívají islámské radikály. V oblasti útoku působí islamistické skupiny napojené na afghánské radikální hnutí Taliban a mezinárodní teroristickou síť Al-Káida.

Muslimský Pákistán je spojencem USA v boji proti Talibanu, jehož někdejší vládu v Kábulu obvinil Washington z podílu na mezinárodním terorismu a koncem roku 2001 ji pomocí spojenců vojensky svrhnul.

Pákistánská odnož radikálního hnutí Taliban se přihlásila například k sebevražednému pumovému útoku, při kterém před týdnem u kostela v Péšávaru přišlo o život 85 lidí a dalších 140 utrpělo zranění.

V pátek si vyžádala exploze bomby nastražené v autobusu na předměstí Péšávaru nejméně 17 mrtvých a 42 zraněných.

Reklama

Výběr článků

Načítám