Hlavní obsah

Indická policie dopadla všechny podezřelé z hromadného znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indická policie dopadla všech pět mužů, které podezřívá z nedávného hromadného znásilnění mladé reportérky, informovala agentura AP. Případ vyvolal značné pobouření veřejnosti a stal se i politickým tématem na půdě vlády a federálního parlamentu.

Foto: Profimedia.cz

Indická policie

Článek

Policie, která přislíbila rychlou spravedlnost, tvrdí, že proti pětici má dostatek důkazů, mimo jiné výpověď znásilněné a také tělesné vzorky odebrané v nemocnici. Nynější postup vyšetřování, jak upozorňují média, svou intenzitou vybočuje z běžného postupu. V sobotu navštívil vyšetřovatele ministr vnitra indického státu Maháráštra, kde se znásilnění událo, aby se o případu osobně informoval.

Soud v sobotu nařídil vyšetřovací vazbu pro dva muže, které policie již dříve v Bombaji zadržela. Další dva údajné násilníky dopadla v noci na dnešek rovněž v Bombaji. Posledního z této pětice chytili policisté v Dillí.

Spor o zletilost

Rodina jednoho ze zadržených tvrdí, že mladík je nezletilý. Policie to odmítá a tvrdí, že může být souzen jako dospělý. O jeho věku proto rozhodne lékařské vyšetření. Nejstaršímu z dopadené pětice je podle AP 25 let. Reportérka chtěla s kolegou ve čtvrtek nafotit opuštěnou textilní továrnu v jižní části Bombaje. Dvojici nabídlo pomoc pět mužů, kteří ale nakonec doprovod ženy zbili a 22letou novinářku hromadně znásilnili.

Loni v prosinci upozornilo na značně rozšířené sexuální útoky v Indii brutální hromadné znásilnění indické studentky v autobusu v Dillí. Třiadvacetiletá dívka později svým zraněním v nemocnici podlehla. V ulicích indických měst se v posledních měsících konala řada demonstrací proti obdobným činům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám