Hlavní obsah

Policie v Damašku objevila sklad zbraní

DAMAŠEK

Skladiště zbraní a výbušnin objevila podle syrské státní televize policie při večerním zásahu proti teroristům v Damašku. Při střetu s ozbrojenci přišel jeden policista o život, zemřela i jedna kolemjdoucí žena. Na straně teroristů jsou dvě oběti, uvedla televize a ukázala záběry zabavených zbraní, granátů, plynových bomb a pytlíků se žlutým prachem.

Článek

Mluvčí britského ministerstva zahraničí v Londýně měl k dispozici informaci, že se střílelo na ulicích poblíž rezidence íránského velvyslance. Policie, která prý stojí proti "teroristické bandě", ihned uzavřela oblast pro novináře. Syrská státní televize večer oznámila, že policiie má situaci pod kontrolou. Neuvedla však, jakým způsobem.

Svědci slyšeli šest až osm silných výbuchů kolem 19. hodiny SELČ z místa, kde je sídlo OSN a velvyslanectví Kanady a Íránu. Jak uvedl zpravodaj CNN, z místa poté zaznívala jen sporadická střelba.

Ministerstvo vnitra útok odsoudilo jako akt terorismu. Sýrie, která "čelila všem formám terorismu a činí tak i nadále, odsuzuje tento teroristický čin". Nejmenovaný činitel zdůraznil, že země bude pevně stát proti "terorismu, který chce otřást bezpečností a stabilitou a rozsévat chaos".

Sýrie přijímá všechna opatření nutná k obnovení bezpečnosti a incident vyšetřuje, řekl. Takovýmto útokům nahrává chaos v regionu, dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám