Hlavní obsah

Záběry kráteru, v němž zmizel spící Američan i s celou ložnicí

– Hillsborough
Novinky, zkr

Úřady v americkém okrese Hillsborough poprvé zveřejnily záběry obrovského kráteru, který se v únoru vytvořil pod rodinným domem na Floridě. Země pohřbila Jeffa Bushe, který právě spal v ložnici, uvedla agentura Reuters. Jedná se o první snímky do hlubin propadliny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohled do hlubin obřího kráteruVideo: Reuters

 
Článek

K tragédii došlo letos 28. února. Šestatřicetiletý Bush už ležel ve své posteli, zatímco dalších pět členů domácnosti se ke spánku teprve ukládalo. Najednou uslyšeli ohromnou ránu a Bushův křik.

Mezi obyvateli domu byl i jeho o rok mladší bratr Jeremy. Ten okamžitě skočil do vzniklého kráteru a začal v něm Jeffa hledat, leč neúspěšně. Poté po něm pátrali i přivolaní záchranáři, ani jejich přístroje však na místě nezaznamenaly žádné známky života.

"Vešli jsme tam a žádná ložnice tam nebyla, žádný nábytek. Jediné, co jsme viděli, byl trčící kus matrace," popsala krátce po neštěstí mluvčí záchranářů Jessica Damicová. Díra měla v průměru asi devět metrů a zhruba stejně tak byla i hluboká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Floridě se propadl dům do jímkyVideo: Reuters

Přesto, že tělo nebylo dosud nalezeno, byl muž prohlášen za mrtvého. Po pár dnech byl dům, pod kterým se nacházela jímka, srovnán se zemí.

Riziko propadu půdy je na Floridě podle tamního odboru ochrany životního prostředí kvůli poréznímu geologickému podloží celkem běžné. Vlivem dešťů se vytvářejí v podzemí kaverny. Při jejich destrukci se pak může propadnout zem i na povrchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám