Hlavní obsah

Novináři britské BBC znovu vstoupili do stávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Novináři a další pracovníci britské veřejnoprávní zpravodajské stanice BBC ve čtvrtek zorganizovali dvanáctihodinovou stávku na protest proti propouštění a údajnému přílišnému pracovnímu zatížení. BBC uvedla, že pracovníci si stěžují i na špatné zacházení ze strany vedení.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Novináři a další zaměstnanci protestují před sídlem BBC v centru Londýna

Článek

Odbory upozornily veřejnost, že stávka naruší zpravodajské i další rozhlasové a televizní programy BBC. "Naši zaměstnanci trpí, protože si BBC myslí, že je možné dělat stejnou práci s menším počtem lidí," uvedla šéfka odborů BBC Michelle Stanistreetová. Pracovníci jsou podle ní stresovaní.

Už 18. února novináři BBC stávkovali. Tehdy jejich protest trval 24 hodin a mířil proti plánovanému propouštění. Vysílání sice pokračovalo, ale některé pořady byly přerušeny nebo omezeny.

BBC v posledních pěti letech zrušila už asi 2000 pracovních míst, v současné době organizace zaměstnává kolem 23 000 lidí. Vedení BBC čtvrteční protest odsoudilo a omluvilo se veřejnosti za přerušení programů. Uvedlo také, že je nutné šetřit a nevyloučilo možnost dalších škrtů.

Reklama

Výběr článků

Načítám