Hlavní obsah

Egyptské úřady zachytily dodávky s vojenskou výstrojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egyptské úřady na letišti v Alexandrii v sobotu zadržely dvě velké dodávky vojenské výstroje a maskovacího textilu. Zásilku 10 000 kusů vojenského oblečení chtěl jeden egyptský podnikatel propašovat do libyjského města Benghází, řekli nejmenovaní činitelé letiště agentuře AP.

Foto: Suhaib Salem , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Alexandrijská prokuratura zároveň uvedla, že vyšetřuje nejmenovanou čínskou firmu poté, co se ve dvou jejich dodávkách z Číny našlo 25 tun maskovacího materiálu pro výrobu vojenských uniforem. Firma v Egyptě vyrábí textilní zboží a vyváží je do zahraničí.

Případy zásilek vojenské výstroje se objevily v době, kdy egyptská armáda vyšetřuje, zda má nedávné zadržení dodávky látek použitelných k výrobě uniforem souvislost s aktivitami palestinské militantní organizace Hamás.

Před týdnem mluvčí armády prohlásil, že některé subjekty by mohly tohoto materiálu využít k napodobení egyptských uniforem, a vydávat se tak za příslušníky egyptské armády nebo policie.

Zásilka byla zachycena v blízkosti tunelu vedoucího pod hranicí mezi Egyptem a pásmem Gazy. Hamás svou účast na pašování materiálu popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám