Hlavní obsah

Propaganda KLDR nezahálí, na internetu je video s invazí do Jižní Koreje

Pchjongjang

Komunistická Severní Korea umístila na internet další výhružné video. Je na něm zobrazena fiktivní invaze KLDR do Jižní Koreje a zajetí tisíců amerických občanů žijících na jihu Korejského poloostrova.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka z výhružného videa KLDR s invazí do Jižní Koreje

 
Článek

Zhruba čtyřminutový videozáznam s názvem Krátká, třídenní válka nahrál na server YouTube uživatel Uriminzokkiri.com, což jsou oficiální internetové stránky KLDR. Tyto stránky šíří zprávy a propagandu severokorejských státních médií.

Videonahrávka začíná obrázky mohutné dělostřelecké a raketové palby, po níž následuje rozsáhlý pozemní a letecký útok, při němž zástupy severokorejských vojáků proudí přes společnou hranici k jižnímu sousedovi.

Mužský hlas na pozadí popisuje jednotlivé fáze invaze "prostřednictvím mocných zbraní hromadného ničení". "Úderné jednotky obsadí Soul a další města a vezmou 150 000 amerických občanů jako rukojmí," hřímá komentátor.

Na videu je mezitím vidět parašutisty nořící se z oblohy nad jihokorejskou metropolí. Nad městem přelétávají severokorejské vojenské vrtulníky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vůdce KLDR dohlížel na ostrou dělostřelbu nedaleko sporných ostrovůVideo: Reuters

V Jižní Koreji žije velká americká komunita a USA tam mají rozmístěných 28 000 vojáků. Video je zatím posledním v řadě severokorejských nahrávek s podobnou tematikou. V pondělí vyvěsil Pchjongjang na web videomontáž, která zobrazuje zkázu sídla amerického prezidenta a Kongresu ve Washingtonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: KLDR vydala video zobrazující zkázu Bílého domu a KapitoluVideo: Reuters

V únoru se na internetu objevilo severokorejské video, v němž mladý muž sní o letu na palubě severokorejské vesmírné lodi, o sjednocené Koreji a o New Yorku v plamenech. O dva týdny později na jiné fiktivní videonahrávce sežehl jaderný výbuch americké vojáky a prezidenta Baracka Obamu.

Propagační video KLDR

Nová provokace KLDR přichází v době stupňujícího se napětí na Korejském poloostrově. Severní Korea nedávno vypověděla všechny smlouvy o neútočení s Jižní Koreou v reakci na společné vojenské cvičení Soulu a Washingtonu a na zpřísněné sankce, kterými Severní Koreu potrestala Rada bezpečnosti OSN za její únorový jaderný test.

Reklama

Výběr článků

Načítám