Hlavní obsah

Švédský soud: český student vraždil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UPPSALA

Soud ve švédské Uppsale uznal 29letého českého studenta vinným z vraždy své krajanky. K vynesení rozsudku dojde poté, co se mladík podrobí důkladnému psychiatrickému vyšetření. Senát tak chce vzít v potaz jeho případné duševní problémy.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Oba, obžalovaný i zavražděná, pobývali ve Švédsku v rámci výměnného studentského pobytu.

Muž podle státního zástupce Oly Laurella oběť v době před Velikonocemi při sexuálně motivovaném trestném činu uškrtil. Na jejím těle navíc ponechal talisman, který dostala od přítele a který měl pro ni velký význam. Šlo tak o jasný vzkaz snoubenci.

Hlavní přelíčení v případu skončilo již v úterý, avšak soud si ponechal ještě několik dní na rozmyšlenou. K vraždě krajanky se mladík nepřiznal. Na druhou stranu ale nevyjádřil nad její smrtí ani žádnou viditelnou lítost.

Při vyšetřování o svém citu k dívce vytrvale odmítal mluvit a až přímo před soudem pod tíhou důkazů, kromě jiného elektronické pošty, připustil, že byl do oběti zamilován.

Dosud nejdelším "doživotním" trestem bylo ve Švédsku 22 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám