Hlavní obsah

Ženy si za bití a znásilnění můžou samy, polemizuje italský kněz

Řím

Pobouření u italské veřejnosti vyvolala polemika katolického kněze z Ligurie o příčinách domácího a sexuálního násilí na ženách. Kněz Piero Corsi prohlásil, že ženy si za ně můžou samy, protože muže provokují a servírují jim studená jídla, informoval ve čtvrtek server Raw.com.

Piero Corsi

Článek

Corsi se tématem zaobíral ve vánočním bulletinu své kongregace. Pozornost si vysloužil, když ho věřící vyvěsili na Facebooku. V zamyšlení nazvaném „Ženy a násilí na ženách - zdravá sebekritika. Jak často provokují?“ kněz tvrdí, že oběti domácího a sexuálního násilí by se měly ptát samy sebe, zda nejsou na vině.

Ženy podle Corsiho „provokují ty nejhorší instinkty“ a „měly by zpytovat svoje svědomí a ptát se: Nepřivodily jsme si to samy?“

„Faktem je, že ženy stále více provokují, stávají se arogantními, věří, že jsou soběstačné, a situaci zhoršují,“ napsal kněz a pokračoval: „Děti jsou ponechány samy, domovy jsou špinavé, jídla jsou studená anebo z polotovarů, oděvy zamazané“.

Když si Corsiho projevu všimla širší veřejnost a média, kněz ještě přilil olej do ohně, když jednomu reportérovi řekl, že musí být gay, když ho neláká obrázek nahé ženy. Tlak rozhořčených lidí ale nakonec Corsi „neustál“ a oznámil, že si plánuje „vzít delší dovolenou“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám