Hlavní obsah

Český alkohol zabíjí i v Polsku, na otravu metanolem tam zemřelo deset lidí

Varšava/Praha

Nejméně deset lidí zemřelo v Polsku během uplynulých dnů na otravu metanolem. Několik dalších jich skončilo v nemocnici. Místní vyšetřovatelé přitom tvrdí, že nebezpečný alkohol pocházel z Česka.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

O tom, že alespoň některý závadný alkohol pocházel z Česka, informoval Český rozhlas - Radiožurnál (ČRo).

Bujarý vánoční večírek skončil tragicky pro pět lidí z města Stargard na severu Polska. Tamní policie potvrdila, že oběti se otrávily metanolem. Pochybný alkohol zřejmě nakoupili na místním trhu. [celá zpráva]

Metylalkohol si vyžádal také dva mrtvé ve městě Hnězdno na západě Polska. Tragická zpráva přišla také z jihu země. V obci Golkowice jen několik kilometrů od hranic s Českem zemřela tříčlenná rodina.

"Na místě jsme našli různé prázdné láhve od alkoholu. Vyšetřovatel nařídil pitvu a teprve poté se dozvíme, co bylo příčinnou úmrtí," řekla mluvčí policie. Potvrdila, že na láhvích byly české etikety.

Série otrav metylalkoholem v České republice si v září a říjnu vyžádala přes 30 mrtvých. Česká policie určila dva hlavní viníky celé kauzy, kteří dali do prodeje jedovatou směs alkoholu a metylalkoholu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám