Hlavní obsah

Princ Harry zabil jednoho z velitelů Tálibánu

Během služby v Afghánistánu zlikvidoval britský princ Harry jednoho z místních velitelů radikálního hnutí Tálibán. Informoval o tom v neděli britský bulvární list The Sun. Podle dostupných informací došlo k útoku v říjnu v jihoafghánské provincii Hílmand.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Článek

Podle zdrojů The Sun z jednotky, v níž Harry slouží, pronásledovali britští vojáci jednoho z místních velitelů Tálibánu. Samotný útok pak provedl vrtulník Apache, ve kterém Harry seděl jako kopilot, který má na starosti ovládání palubních zbraní helikoptéry.

The Sun konstatoval, že informace o nasazení Harryho do útoku proti povstalcům dokazuje, že britský princ je skutečně v přední bojové linii. Stejně jako ostatní vojáci tak je v ohrožení života; může se stát, že jeho stroj bude sestřelen.

Říkají mu Velký H

Britský list dále uvedl, že Harry je mezi vojáky oblíbený a vysloužil si přezdívku Big H (Velký H). "Je jako normální člen jednotky. Všichni chlapi v Afghánistánu ho respektují a mají ho rádi," řekl The Sun zdroj z jednotky. "Velký H je legenda. Je v Afghánistánu a dělá, co je třeba."

Harry slouží jako druhý pilot vrtulníků Apache na britské základně Bastion v jihoafghánské provincii Hílmand. Jeho nynější nasazení, už druhé od roku 2007, má skončit příští rok v lednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám