Hlavní obsah

Nejvyšší kvalita života je ve Vídni, nejhorší v Bagdádu. Praha je na 69. místě

Praha

Městem s nejvyšší kvalitou života je podle průzkumů Vídeň, nejhůře se prý žije v Bagdádu. Rakouská i irácká metropole se v těchto pozicích v žebříčku zveřejňovaném každý rok americkou společností Mercer drží již několik let. Praha skončila ve výčtu 221 měst na 69. místě tak jako loni, a drží si tak příčku nejvýše hodnoceného města střední a východní Evropy. Informovala o tom v tiskové zprávě společnost Mercer.

Foto: Profimedia.cz

Praha

Článek

Na dalších místech se umístil Curych a následovaly Auckland, Mnichov a Vancouver. Düsseldorf klesl na šesté místo, následován Frankfurtem nad Mohanem na sedmém místě, Ženevou na osmém, Kodaní na devátém a Bernem a Sydney na děleném desátém místě.

Bratislava se umístila na 86. příčce a skončila až za Budapeští (74) a Varšavou (84).

Města s nejnižší kvalitou života jsou Chartúm v Sudánu (217), N’Djamena v Čadu (218), Port-au-Prince na Haiti (219), Bangui ve Středoafrické republice (220). Bagdád žebříček uzavírá.

Společnost Mercer každoročně pořádá průzkum s cílem pomoci nadnárodním společnostem spravedlivě odměňovat zaměstnance, vysílané na práci do zahraniční, zpravidla v řádu několika let. Žebříček Quality of Living poskytuje informace a doporučení ke stanovení příplatku za snížení kvality života v cílovém městě. Žebříček srovnává 221 měst celého světa s New Yorkem jako základním městem pro porovnávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám