Hlavní obsah

Český kulturista v New Yorku vyhodil psa z okna, hrozí mu deportace

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

I po více než roce vyvolává v New Yorku vzrušené emoce surový čin 32letého Čecha, který loni v září zabil svého psa tím, že ho vyhodil z okna ve třetím podlaží. Kulturista Milan R. byl za bestiální zacházení se zvířetem odsouzen k 364 dnům vězení. Dvě třetiny trestu si už odpykal.

Foto: Profimedia.cz

Imigrační úředníci mohou Čecha za jeho hrůzný čin vyhostit. Ilustrační foto

Článek

Někteří Newyorčané ale odmítají, aby Čech po propuštění mohl zůstat v USA, a žádají jeho deportaci do Česka. Nejhlasitěji se zatím ozval jeden ze členů newyorské městské rady, demokratický politik Peter Vallone, který poslal dopis na Imigrační a celní úřad.

„Vyhodil bezbranného psa z okna a my požadujeme, aby byl teď on vyhozen ze země,“ citoval radního server nydailynews.com. „Každý, kdo udělá něco takového, si nezaslouží u nás žít,“ dodal.

Podle svědků loňského incidentu a následných drastických scén umírání 23kilového šarpeje Brooklyna se Milan R. po činu vyklonil z okna, a když viděl srocení kolem psího těla, vypnul hudbu, zhasl světla a zamkl dveře. Policisté se do jeho bytu museli dobývat beranidlem.

„Viděl jsem, jak padá z okna. Když dopadl na zem, uslyšel jsem zakňučení. Slyšel jsem žuchnutí. Jen těsně minul jakousi ženu,“ citoval tehdy The Daily Mail jednoho z rozrušených svědků.

Zadržený se před soudem přiznal. Server napsal, že slyšení ohledně Čechovy možné deportace je plánováno na květen 2013. „Nevím, jak to dopadne, ale nechci nic nechat náhodě. Proto píši dopis a doufám, že to udělají i další,“ doplnil Vallone.

Surový čin loni vyvolal mezi Američany řadu rozhořčených reakcí a informovala o něm světová média. Ochránci zvířat demonstrovali před Čechovým domem, lidé zakládali facebookové skupiny, které jeho odporný čin odsuzují.

Podle serveru místní dokonce vylepovali pachatelovy fotografie v okolí jeho bydliště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám