Hlavní obsah

Vrchní, prchni na italský způsob: Českého zloděje honilo celé město

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senigallia

Scénu nápadně připomínající koncovku filmu Vrchní, prchni zažilo město Senigallia ve střední Itálii. Stovky obyvatel se tam v sobotu spontánně zapojily do honu na českého zloděje. Šestačtyřicetiletý Čech si pro svůj čin vybral pozdní odpoledne, kdy byla tamní třída a zároveň obchodní tepna města plná lidí.

Článek

Vešel do jednoho z obchodů s oblečením, nenápadně se pokusil nacpat do tašky několik částí oblečení, vyšel na ulici a rychlým krokem se snažil zmizet.

Prodavačka a majitelka butiku si však krádeže všimly a okamžitě volaly strážníky, kteří podle deníku Il Messaggero bleskurychle dorazili a pustili se do pronásledování pachatele snažícího se skrýt v davu.

Zvěst o drzém zloději se ale mezitím rozšířila i mezi korzující na obchodní tepně a doslova stovky z nich se podle listu zapojily do trestné akce: někteří za zlodějem přímo vyrazili, druzí prohledávali zákoutí, když se ostatním ztratil z dohledu.

Čech byl nakonec dopaden policisty ve slepé uličce u tamního náměstí. Byl zatčen a zboží vráceno majitelům. Podle karabiníků měl muž i jednoho komplice, po němž se stále pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám