Hlavní obsah

Izraelská policie zasáhla pětkrát taserem Palestince před jeho dětmi

Novinky, tes
Tel Aviv

Izraelská policie zasahovala minulý týden proti Palestinci z východního Jeruzaléma Talalovi Siadovi ve vodním parku v Tel Avivu. Podle muže k tomu přitom neměla důvod. Izraelský deník Haaretz napsal, že ho měli strážníci pětkrát zasáhnout taserem. Akci přihlížely i jeho děti. Informoval o tom The Huffington Post.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie proti Palestinci natočil jeden z přihlížejících

 
Článek

Podle izraelských médií šel dvaačtyřicetiletý Siad do parku se svou rodinou, aby oslavil muslimský svátek íd al Fitr. Zásah policie, během něhož Palestince strážníci pětkrát zasáhli taserem, měl následovat poté, co v parku vypukla rvačka mezi několika návštěvníky. Potyčku natočil jeden ze svědků. Na záběrech je vidět, jak policie proti Palestinci zasahuje taserem i v momentě, kdy už byl spoután a neútočil.

„Spoutali mě a neustále do mě stříleli taserem, ačkoliv jsem pro ně nepředstavoval žádnou hrozbu,“ řekl Siad serveru Ynet.com. “Můj syn byl vystrašený. Slyšel jsem, jak během útoku říká: 'Mého otce zavraždili.'“ Zásah policie způsobil Palestinci podle jeho slov popáleniny a silnou nevolnost.

Ruská média informují o tom, že Siad se navíc hromadné rvačky přímo neúčastnil, vmísil se do ní až v momentě, kdy viděl, že policie podle něj neúměrně zasahuje proti jejím aktérům.

„Řekl jsem policii: 'Co to děláte? Vždyť vy ty mladé kluky zabíjíte.' Policista mi řekl, ať odejdu a já dodal: 'Chováte se nesmyslně, vy odejděte',“ vysvětlil Siad deníku Haaretz.

Navzdory tomu, že po zveřejnění videa si policie z Tel Avivu vysloužila kritiku, strážníci tvrdí, že video je sestříhané a neodpovídá realitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám