Hlavní obsah

Americký torpédoborec zachraňoval Íránce z hořící lodě

Manáma
Aktualizováno

Američtí námořníci na palubě torpédoborce James E. Williams v Ománském zálivu zachraňovali své íránské kolegy, jejichž plavidlo zachvátily plameny. Stalo se to ve středu, potvrdil mluvčí velitelství amerických námořních sil v Bahrajnu.

Foto: Profimedia.cz

Íránští námořníci na palubě amerického torpédoborce

Článek

Američané vzali deset íránských námořníků na svoji palubu, potvrdil mluvčí Greg Raelson. Dodal, že Íránci byli ošetřeni na palubě letadlové lodi USS Enterprise, načež se vrátili na palubu torpédoborce. Na čtvrtek se chystalo jejich předání íránské straně.

Je to již nejméně sedmý případ záchrany íránských námořníků na moři Američany za poslední dva roky, upozornila agentura AP. „Americké námořnictvo pomáhá námořníkům v nouzi bez ohledu na jejich národnost, je to součást našeho étosu,“ prohlásil k tomu Raelson.

Právě letadlová loď Enterprise a k ní přidružený torpédoborec James E. Williams mají s dalšími plavidly v oblasti hlavně vyvážit nové hrozby Íránu, že uzavře strategicky důležitý Hormuzský průliv v Perském zálivu. Washington je s Teheránem ve sporu kvůli íránskému jadernému programu.

Foto: Profimedia.cz

Americký torpédoborec James E. Williams

Reklama

Výběr článků

Načítám