Hlavní obsah

Masakru v americkém kině mohli zabránit, střelec o něm psal psychiatrovi

– Denver

James Holmes, který je podezřelý z krvavé střelby v pátek v denverském kině, poslal na Coloradskou univerzitu zápisník líčící, jak se chystá zabíjet. Ve středu to uvedla americká televize Fox News s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: RJ Sangosti, Reuters

James Holmes u soudu v Denveru.

Článek

Policie a agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) nalezli balíček se zápisníkem s Holmesovou zpáteční adresou v pondělí v třídírně dopisů a balíků na lékařské fakultě univerzity. Byl adresován psychiatrovi, který je na škole profesorem.

"V balíčku byl zápisník plný detailů o tom, jak bude zabíjet lidi. Byly tam kresby toho, co udělá - kresby a ilustrace masakru," řekl zdroj Fox News. Televize uvedla, že balíček mohl ležet v třídírně až týden.

Podle policie čtyřiadvacetiletý Holmes po začátku půlnočního představení filmu Temný rytíř povstal zabil 12 lidí a 58 zranil. Byl zatčen ihned po útoku na parkovišti u kina. Měl by být obžalován v pondělí 30. července.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: James Holmes u soudu vypadal, jako by usínalVideo: Reuters

U soudu se poprvé objevil v pondělí. Měl na červeno nabarvené vlasy, údajně podle Jokera, postavy z batmanovských příběhů. Při slyšení vypadal nepřítomně a zmateně.

Jak ten film dopadl? ptal se dozorců Holmes

List New York Daily News napsal, že Holmes se v úterý ve vězení ptal, jak film dopadl. Podle bulvárního deníku se Holmes jednoho zaměstnance věznice zeptal, jestli viděl film a jak skončil. Když mu zkoprnělý dozorce neodpověděl, nepřítomným hlasem a se skelným pohledem otázku zopakoval, uvedl deník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Postřelený muž vypráví o hrůzách, které zažil během střelby v kiněVideo: Reuters

Podle dalšího dozorce se snažil Holmes dávat najevo upřímnou zvědavost. "Jako kdyby nevěděl, že by mělo být něco špatného na tom, co říká. Bylo to nechutné... Myslím, že se hodně snažil, aby vypadal jako blázen," dodal podle listu dozorce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sousedi o Holmesovi mluví paradoxně jako o tichém chlapciVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Na premiéře Batmana se střílelo, obětí je 12

Nejméně dvanáct lidí zemřelo v pátek v 0:30 místního času v kině Aurora na stejnojmenném předměstí Denveru v Coloradu, kde se premiérově promítal nový snímek...

Výběr článků

Načítám