Hlavní obsah

Na Slovensku zatkli rektora policejní akademie, studoval zde i Bárta

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, ivi (Bratislava)

Poprvé v historii Slovenska byl v pátek zatčen rektor vysoké školy. A ne ledajaké, policisté si přišli pro rektora bratislavské Policejní akademie Václava Krajníka. Rektor i další funkcionáři školy jsou podezřelí ze zneužití pravomocí veřejného činitele. Na bratislavské akademii studoval mj. i Vít Bárta.

Foto: Petr Horník, Právo

Vít Bárta ukončil studium na Policejní akademii v Bratislavě roku 2003.

Článek

Server sme.sk uvedl, že v budově školy byli nejdříve zadrženi prorektor Tomáš Fazekaš, kvestor Igor Schnorrer a další vědeckotechnický pracovník. Následně si policisté přijeli domů i pro rektora Krajníka.

„Probíhají vyšetřovací úkony a shromažďování důkazů. Víc zatím nemůžeme říct,“ uvedl šéf policejní inspekce Boris Beňa. Ministr vnitra Robert Kaliňák potvrdil, že o akci byl předem informován.

Na policejní akademii provedl ve středu razii Úřad boje proti korupci a v kanceláři kvestora bylo zadrženo několik počítačů. Úřad vyšetřuje případ zneužití eurofondů a jeho šéf Peter Kovařík tvrdí, že páteční zadržení funkcionářů školy s tímto případem nesouvisí. Podle sme.sk však v zadržených počítačích mohla policie objevit důkazy pro další trestný čin.

Na bratislavské Policejní akademii studoval mj. i Vít Bárta, v roce 2003 zde získal titul JUDr. Bárta je bývalý neformální šéf Věcí Veřejných, v roce 2010 až 2011 byl ministrem dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám