Hlavní obsah

Obec na jihu Slovenska vyděsil medvěd, u Brezna jiný útočil

– Bratislava
Právo, ivi (Bratislava)

Ve středu zaútočila medvědice s mláďaty na 60letého lesníka ve Vydrovské dolině u Brezna. Medvědice ho zranila na rukou. Podle televize Markíza byl lesník hospitalizován v nemocnici v Brezně. K útoku došlo přímo v lesnickém skanzenu, který v hojné míře navštěvují turisté.

Foto: TV Markíza

Medvěd se procházel v obecním parku.

Článek

Dalším důkazem přemnožení medvědů na Slovensku je výskyt této šelmy na jihu země. Obyvatele obce Veľké Turovce u Levic v úterý vylekal medvěd, který se procházel v parku v centru obce. Podle serveru tvnoviny.sk v této lokalitě ještě živého medvěda neviděli.

Přes metrák vážící medvěd se procházel po parku asi dvě hodiny, pak přeskočil plot a odkráčel po silnici. "Když mi o medvědovi řekli, nechtěl jsem tomu věřit. Nepamatuji, že bychom zde nějakého medvěda někdy měli," uvedl starosta obce Jaroslav Péter.

Medvěd na nikoho nezaútočil, ani nepřevracel odpadkové koše při hledání potravy. "Pro jistotu jsme telefonovali na policii, co máme dělat. Okolí obce bude policie nějaký čas monitorovat," dodal starosta.

Obec leží na rovině, v okolí nejsou žádné velké kopce. Péter je přesvědčený, že medvěd se k nim zatoulal z Kremnických vrchů. "Netušíme, zda tady hledal potravu nebo se jen zatoulal. Upozornili jsme i sousední obce, aby lidé zvýšili opatrnost," řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám